pIcIsAn

My photo
I write a lot. Every seconds, every hours, every day, every month. But I realize you won't come back.

2010-10-29

Jam dan Jamban

               I make this post more to berpijak di bumi yang nyata dis time. Anyhow, benda jadi rumit sangat bila dah besar. Aku bukanlah besar sangat pun, just grown up. Learning everything that comes to my life.  Last night, I watch EAT PRAY LOVE. Just an ordinary story. But, I like the way she finds herself by planning her journey to Rome, India and Bali. Well, it's a happy ending story. Finish. Haha.


            Planning is just a simple task to do. Ah Chai said he wants to get engaged when he turns 21. Ironiknya,dia x bersedia pun nak berkahwin. Babe, jangan cakap kalau kau x maksudkannya pun. Xkn kau nk aku bagi lagu Lovefool, begging you to keep loving and stay while you don't ever think about it? 






Camtu?   


                   This is ridiculous. Janganlah buat muka kalau aku x dapat bagi apa yang kau mahu. Nobody perfect. Tolong la jangan berbunuhan sesama sendiri. Ini kisah lain pula. Di kala final makin hampir, aku sudah ketandusan ilham. Bagi aku yang x berapa hebat dan gah macam kau, suara aku hanya bagai angin lalu. Tidak perlu mendabik dada, mencanang sana sini mengatakan " aku hebat, pandai, semua suka aku, kau sapa? tolong la berambus dari jalan aku, buat semak je muka kau kat sini", itu yang kau mahu katakan bukan?.


                Sedar la. Memang aku tak bagus, x hebat, x kaya, x hot (kau hot ke mslhnya?) tapi x perlu la bangga2 sampai begitu sekali. dah macam Teh Tarik Gelas Besar pula gamaknya post ni. Sumpah. Aku x bengang pun masa tulis ni. Sukaria je. Tapi, ntah. Nak kontroversi agaknya.


                Apa - apapun, life must go on. Jadi teruskan la hidup dalam keaadan kau sekarang. Terma kasih.  




                  

4 comments: