pIcIsAn

My photo
I write a lot. Every seconds, every hours, every day, every month. But I realize you won't come back.

2013-12-02

Salamy


Selamat pagi. Minggu ke 12. Hujan masih gembira. Menimpa mata - mata pedih dan tunggangan ruji kita. Telah beratus hari pergi. Hanya tinggal 30 hari untuk masih kekal muda. Penat dan sakit kita siapa yang tahu. 

Milo dan roti Strawberry Yogurt. Tidak lupa instant oatmeal. menjadi pemangkin untuk hidup pada pagi 2 December. Rindu telah menjadi sesuatu yang kasar. Menjadi larangan untuk ditulis atau diekspresi. Agar bisa kekal kuat dan stedy. Memang tidak salah meratap. Cuma tiada siapa yang peduli. Aku ingin bertanya khabar melalui renjang - renjang air langit yang datang dengan kemalasan. Namun jawapannya pasti menambah duka. Maka aku diam dan biar saja. 

Aku sedang berharap agar hujan tidak menambah kesedihan di hati kita. Masing - masing juga mengimpikan pelukan dari belakang di pagi hari. Sehingga semua penyesalan bisa berlalu tenang. Tiada dosa menjadi hambar. Hanya sedikit sunyi yang menyelubungi.

Masih pagi. Masih malas. Milo dan oat telah habis dilahap. Roti sedang menanti. Semoga petang tidak mengecewakan. Asal saja kita boleh bergerak senang mencari impian yang masih lari kencang. Mimpi pagi tidak enak. Penuh sandiwara dan kelam. Kerna itu aku sangat jarang menyambung tidur kecuali terlalu letih. 

Selamat terus gembira dan senyum pada hujan. 2 comments: